Fotografie workshop verslag

Het was een bijzondere fotografie workshop die zich normaal gesproken in maart afspeelt, maar vanwege de corona-perikelen twee maanden onderbroken moest worden. Best jammer, want we kwamen net lekker op gang.

De eerste van de vier workshops is om de basiskennis te leren, daar trainen we in de overige workshops verder op door. Altijd met de camera in de hand, want trainen is leren. De groep van zes fotografen die zich dit voorjaar had ingeschreven pakte snel de basiskennis op.

Ik zorg er in al mijn workshops voor dat de groep in hele afwisselende omstandigheden terecht komt, zoals:

  • Actiefotografie op het sportveld
  • Op de boerderij bij avondlicht (de kalfjes fotograferen)
  • Portretten maken met modellen
  • Natuurfotografie en landschappen vastleggen

Het voordeel van deze aanpak is dat de omstandigheden je dwingen de camera op de juiste manier te gebruiken.

Door online de foto’s met elkaar te delen in een besloten facebookgroep bleef het groepsgevoel in de tussenliggende maanden bestaan. Ik zorgde voor tips en tricks zodat iedereen kon blijven oefenen.

Het vervolg

Door de lange pauze moest ik na de onderbreking de basiskennis herhalen. Alle complimenten voor de flexibiliteit van de groep. Het lukte prima en we kwamen snel terug op het gewenste niveau.

Rémonde Post van Het Kooklokaal Emmen: ‘Door de training heb ik geleerd sneller met mijn camera om te gaan, waardoor ik ‘m nu durf te gebruiken tijdens mijn eigen workshops in het Kooklokaal’.

bekijk de volgende fotografie workshop na de zomer

Komend najaar staat er weer een training van vier fotografie workshops op de kalender.