Bedrijfsfilm

Kiezen tussen fotografie, 360-graden fotografie en een bedrijfsfilm. Welke afwegingen maak je dan? Ze hebben allemaal hun specifieke eigenschappen. Afhankelijk van je doel en het budget maak je een keuze.

ConDoor Door Solutions uit Emmen heeft enorm uitgebreid in 2019. Met een video van anderhalve minuut neem ik de kijker mee rondom én in het gebouw.

bedrijfsfilm vertelt je verhaal

Als ik de bovenstaande bedrijfsfilm van ConDoor zou vervangen door een fotoreportage, dan vraagt dat om een flinke fotoserie met tekst en uitleg erbij. De film heeft dat niet nodig, die vertelt het hele verhaal. De beelden laat de ligging zien (vanuit de lucht) en de ruimte in de bedrijfshal. Wat zijn de activiteiten die zich binnen afspelen? Met een film kom je dat allemaal tegen. Als kijker kan je achteroverleunen en je laten meenemen in het verhaal.

De muziek geeft een vrolijke sfeer en de activiteiten die je ziet zijn zo boeiend dat je blijft kijken. Zo’n film neemt bovendien nauwelijks ruimte in op de pagina van je website. En wie heeft er tegenwoordig nog tijd om een lap tekst te lezen?

Een voice-over kan het verhaal afmaken, maar dat was in dit geval niet nodig. Heb je een specifieke mededeling of een actie, dan is dat wel een toevoeging. Eventueel aangevuld met tekst die in beeld verschijnt. Zoals de film hieronder.

Geraldine Otter legt uit dat haar praktijk tijdens de coronacrisis geopend blijft, ondanks dat de deuren gesloten zijn. Hoe dan? Juist, daarvoor is deze film ideaal! Op LinkedIn scoorde het binnen 2 dagen ruim 800 views. Wie wil dat niet?

De deuren zijn dicht, maar de praktijk is gewoon open 🙂

bedrijfsfilm en google

Een argument van een hele andere orde om te kiezen voor film is vindbaarheid op Google. Sinds enige tijd waardeert Google een pagina met bewegend beeld hoger, dan wanneer er alleen foto’s en tekst op staat. En film is ook ideaal als content op social media en YouTube.

Fotografie

Het bovenstaande verhaal betekent zeker niet dat fotografie overleden is! Er zijn genoeg voorbeelden te bedenken waarin één foto prima illustreert wat je wilt overbrengen aan de kijker / lezer. Een productfoto of een portret kan meer dan genoeg toevoegen aan een stukje tekst op social media of website.

Of laat een fotoserie maken die bestaat uit overzichtsfoto’s en detailfoto’s. Met foto’s laat je precies zien wat je wilt en niet meer. Dat kan zelfs beter zijn dan een film, waarin de kijker misschien afgeleid raakt door het beeld, de stem of de muziek.

Prijstechnisch dan? Fotografie doet minder pijn in de portemonnee. Dat komt omdat het nabewerken en leveren minder tijd kost. Niet onbelangrijk toch?

360-graden fotografie

Heb je een prachtige ruimte die aan alle kanten de moeite van het bekijken waard is? Dan is 360-graden fotografie een oplossing. De kijker kan zelf draaien en scrollen in de foto. Dat zorgt voor extra betrokkenheid en enthousiasme voor jouw bedrijf.

Bovendien zorgt het dynamisch beeld voor beweging op jouw website. Het is zelfs mogelijk een virtuele rondleiding van meerdere foto’s te maken. De bezoeker kan zelf zijn weg zoeken. Letterlijk, want op Google Street View wijzen de 360 graden foto’s je de weg.

Via Google Maps door de winkel lopen.

Overzicht van de finishlocatie van de Gouden Pijl in Emmen. Gaat na enkele seconden langzaam draaien.