Trainingen en workshops

Ik deel mijn kennis over fotografie graag. In het standaard aanbod van Hansman Fotografeert zit een Cursus Fotografie Basisvaardigheden in het voorjaar en in het najaar. Wil je een andere training volgen zoals portretfotografie, stadsfotografie, studiofotografie of persoonlijke begeleiding? Vul dan het formulier onder aan de pagina in. Bij 3 of meer belangstellenden plannen we in overleg een datum.

De fotografie workshops zijn voor de hobbyist en professional die meer uit zijn camera en uit zichzelf wil halen.

cursus FOTOGRAFIE basisvaardigheden

Heb je een nieuwe camera? Wil je graag beter leren fotograferen? Dan is deze workshop van vier bijeenkomsten echt iets voor jou, want trainen is leren. Na afloop ben je zo snel dat je geen foto meer mist, en weet je hoe je krachtige foto’s maakt.

De onderwerpen en locaties zijn afwisselend en in overleg met de groep. Bijvoorbeeld: portretfotografie, landschapsfotografie, actie- en sportfotografie, huisdieren, macro- en close-up, en meer.

De techniek en het instellen van de camera komen spelenderwijs aan de orde. Onderstaand voorbeelden van foto’s gemaakt tijdens de training.

Oefen met de camera instellingen.
Cursusdag 1: spelen met de knoppen die je op cursusdag 2 nodig hebt.

Ga om in te schrijven en om meer te ontdekken naar:


Workshop portretfotografie

Duur 4 uur – kosten € 100,- p.p.

De workshop begint met een een korte uitleg van de belangrijkste principes van portretfotografie. Maar portretfotografie is vooral mensenwerk! We gaan veel oefenen op het samenspel met het model om leuke spontane foto’s te maken. Afhankelijk van de weersomstandigheden doen we dat binnen in de studio of buiten met natuurlijk licht en omgevingslicht.

Ga naar het formulier om aan te geven dat je belangstelling hebt.

workshop stadsfotografie

Duur 5 uur – kosten € 150,- p.p. inclusief maaltijd

Een workshop voor de liefhebber van ‘stadslandschappen’. In het centrum van Emmen neem ik je mee in het maken van mooie composities en fotograferen bij duisternis. We beginnen als het nog licht is en eindigen in het donker. Je komt met prachtig belichte foto’s thuis.

De nabewerking is een belangrijk onderdeel. Sommige situaties vragen om het combineren van meerdere foto’s tot één HDR foto die zowel in de donkere schaduwen als de felle hooglichten details laat zien. Denk bijvoorbeeld aan een donker gebouw met felle lampen.

Ga naar het formulier om aan te geven dat je belangstelling hebt.

workshop studiofotografie

Duur 4 uur – kosten € 100,- p.p.

Wil jij de techniek van het fotograferen in een studio onder de knie krijgen? We gaan aan de slag met professionele studioflitsers en prachtige modellen. Behalve met een rugzak vol kennis kom je dus ook thuis met mooie foto’s!

Ga naar het formulier om aan te geven dat je belangstelling hebt.

Teams en maatwerktrainingen

Voor bedrijven en scholen verzorgen we gezellige en goed verzorgde workshops. Daarnaast leveren we trainingen  op maat en camera advies op jouw bedrijfslocatie, zodat je zelf de fotografie voor je website en drukwerk kunt verzorgen.

Ga naar het formulier om aan te geven dat je belangstelling hebt.

Duur vanaf 2 uur – kosten € 95 p.u.


Laat weten dat je belangstelling hebt

Ik bundel alle belangstellenden voor een workshop, zodat en een leuke groep is om samen op pad te gaan. Vul hieronder in waar je belangstelling naar uitgaat en wat je ervaring is, zodat ik je met een gericht aanbod kan benaderen.


    Deze website en dit formulier worden beveiligd door reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.