Welke foto’s staan op jouw website?

Beeld en tekst, ze vullen elkaar aan op een website. De teksten moeten kort zijn, bezoekers van websites haken snel af. Ze kijken wel naar foto en video. Het beeldmateriaal op een site is dus heel belangrijk.

De eerste indruk

Vaak opent een website met een grote foto. De eerste indruk bepaalt of mensen op je site blijven of direct weggaan. Goede, zakelijke fotografie is een belangrijke succesfactor voor je website. Op mijn eigen vernieuwde website is veel tekst geschrapt. Dat foto’s op mijn fotografenwebsite het werk moeten doen, dat is eigenlijk vanzelfsprekend. Hoe is dat op jouw site? 

eigen foto’s, stockfoto’s of professionele foto’s?

Zelf foto’s maken, bijvoorbeeld met een mobiel is een optie. Maar wil je foto’s van goede kwaliteit, met goede belichting en op het goede moment geschoten, dan lukt dat vaak niet. Alternatief is een stockfoto, een foto van een beeldbank. Dat zijn algemene afbeeldingen, vaak van mooie kwaliteit. De foto’s zijn gratis of tegen minimale kosten te koop.

Ze hebben wel een paar nadelen: 

  • Een concurrent kan dezelfde foto gebruiken. 
  • Het vinden van een goede passende stockfoto kan ook veel tijd in beslag nemen: vind maar eens een passende foto uit die miljoenen afbeeldingen (ja echt zoveel!) die op beeldbanken staan. 
  • Als je een foto koopt, moet je goed kijken naar de rechten die je hebt, mag je ze de foto wel overal gebruiken? Op oneigenlijk gebruik van foto’s staan boetes.
  • En niet onbelangrijk: stockfoto’s zien er vaak heel gelikt uit. Een perfect lachend model in een standaard omgeving is onpersoonlijk. Testen wijzen uit dat bezoekers van een site veel eerder hun aandacht verliezen bij gebruik van stockfoto’s in plaats van maatwerkfoto’s die passen bij je bedrijf.  

Kies voor professionele fotografie

Met eigen foto’s kan je zorgen dat tekst en beeld op elkaar aansluiten. De site krijgt de uitstraling die je zelf bepaalt.

  • Je hebt volledige rechten voor gebruik van het fotomateriaal.
  • Eigen fotomateriaal kan je ook toevoegen op Google Maps.
  • Professionele en persoonlijke uitstraling met kwaliteitsfoto’s. Op het juiste moment geschoten, met de goede belichting. 

Meerdere websites

Er is steeds meer vraag naar maatwerkfotografie. Voor Muller Licht doe ik de fotografie voor de website: het buiten- en binnenaanzicht van het pand, het team en de projecten. Voor Wieswies heb ik profielfoto’s gemaakt die ze op de website en op LinkedIn gebruiken. Ook de websites van Josiene’s Haarmode en Voor Financieel Advies zijn gemaakt met beeld van Hansman Fotografeert. De volgende projecten voor webfotografie zijn De Koning Interieur en Notariskantoor Oosterhesselen, binnenkort online.

Kies voor maatwerkfotografie voor uw website. Het is de investering waard!

Denk ook eens aan een mooie vermelding op Google Streetview of breng je (bedrijfs)pand in beeld met hoogtefotografie.