Vastgoedfotografie

Vastgoedfotografie

Vastgoedfotografie is het fotograferen van woningen en bedrijven. Het doel daarvan is de objecten aantrekkelijk in beeld te brengen, zodat de verkoop ervan soepel verloopt.

Samenwerking Passies Makelaardij

Wat zijn de kenmerken van een vastgoedfoto? Ten eerste is de scherpte van de foto belangrijk, zodat ie op klein en groot beeldscherm goed te zien is. Met de camera op een statief is dat goed te realiseren. Ten tweede moet de belichting mooi zijn, maar dat is lastiger! Vooral interieurfoto’s hebben vaak te lijden onder een sterke lichtinval van buiten. Daarvoor is zorg en aandacht nodig. Meestal voeg ik een serie foto’s van licht tot donker samen waardoor zowel de donkerste- als de lichtste gebieden in de foto mooi gedetailleerd zijn. Karl Passies van Passies Makelaardij uit Sleen weet dat te waarderen. We hechten beide veel waarde aan een goede afwerking!

De foto’s in dit artikel heb ik in de afgelopen maanden voor Passies gemaakt.

Hoogtefotografie

Om de tuin goed te laten zien is een hoge inkijkhoek een voordeel. Daarvoor heb ik een hoogtemast die ik vrij mag gebruiken. In tegenstelling tot een drone, daarvoor strenge regels gelden. De hoogtemast heeft meer voordelen, want het voorkomt vervormingen bij hoge gebouwen. Ik hoef de camera namelijk niet meer zo sterk omhoog te richten. De gebouwen staat daardoor kaarsrecht, terwijl ze anders achterover lijken te kantelen.

360 graden fotografie

Een mooie 360-gradenfoto maakt het geheel echt af. De kijker blijft net iets langer betrokken bij de presentatie waardoor de kans op het lezen van de tekst aanzienlijk groter is. Google spreekt van een toename van de betrokkenheid met 50%. Uiteraard werk ik de 360-gradenfoto’s super netjes af. Zonder storende overgangen bij het rond gaan. De ruimte onder de camera breng ik ook helemaal in beeld door het statief en de schaduwen netjes weg te werken! Top kwaliteit dus, en geen snelle foto met een flets 360-graden cameraatje.

De ligging van een vakantiewoning op het Ermerzand in Erm. Kies voor fullscreen om nog meer details in beeld te krijgen.