Tips voor portretfotografie

De natuur ziet er weer prachtig uit; het hoogseizoen van de portretfotografie! Het is warm genoeg voor luchtige kleding. En in de ochtend en namiddag is het licht prachtig. Drie ingrediënten voor geslaagde portretten.

Leuke portretfoto’s met je gezin

Het is ook de tijd van de familie uitjes. Samen afspreken op een mooie plek. Misschien ter gelegenheid van een verjaardag of jubileum? Dan heb je dus ook de kans om dat vast te leggen met een mooie foto. Zonde om niet te doen, want …. het leven vliegt voorbij.

Hoe pak je zoiets aan? Een paar tips:

  • Maak van te voren afspraken over hoe je de foto wilt nemen. In welke stijl? Speels of strak? Wil je de kleding op elkaar afstemmen? Welke locatie past daar goed bij?
  • Voer duidelijk, maar vriendelijk de regie, want een verstoorde sfeer zie je direct terug op de foto’s!
  • Zoek een plek waar de groep niet tegen de zon in hoeft te kijken. Bijvoorbeeld met de rug in de zon. Stel de camera zo in dat de gezichten toch goed belicht zijn. Een ander oplossing is (voorzichtig) flitsen.
  • Controleer je materiaal. Denk aan de juiste lenzen, extra batterijen en een volle geheugenkaart.

Veel succes!

Durf je het zelf niet aan? Schroom dan niet om contact op te nemen. Een fotograaf inhuren is natuurlijk niet gratis, maar een foto is voor altijd. Je krijgt er dus ook iets voor terug.