Routeboek van Drents landschap

Stichting Het Drents Landschap zet zich in om alles wat Drenthe tot Drenthe maakt te beheren en te behouden, ook voor toekomstige generaties. Om dat voor elkaar te krijgen voert de stichting een groot aantal taken uit en organiseert veel activiteiten. Eén van de hoofdtaken is het beheer van natuurgebieden en erfgoed, zoals diverse molens en kerken. En nog veel meer dan dat: bezoek de website om een goed overzicht te krijgen.

Daarnaast wil Het Drents Landschap bezoekers van Drenthe laten genieten van de natuur door mooie routes uit te zetten. Een voorbeeld daarvan is het routeboek van Drents Landschap de Loop van Hunze en Hondsrug. Voor een klein bedrag koop je een handig boek dat je in 15 etappes langs de mooiste plekken van Drenthe leidt. Een deel van de fotografie mocht ik voor mijn rekening nemen.

Hoogtefotografie voor routeboek van Drentslandschap

In het boek vind je bij elke etappe een aantal hoogtefoto’s waardoor de wandelaar vooraf al een goed beeld van de omgeving krijgt. De foto’s voegen wat extra’s aan de beleving toe, omdat sommige plekken te voet niet bereikbaar zijn, maar wel door mij gefotografeerd zijn met de drone.

Ik vond het een geweldige klus om te doen. Ik moest vaak vroeg uit de veren, omdat ochtendlicht het mooiste is. De zon staat dan nog laag waardoor het licht de grond strijkt. Alle kleuren en details zie je dan nog mooier.