ARBO veiligheidscertificaat

Hansman Fotografeert is sinds januari 2023 de troste bezitter van het veel gevraagde ARBO Veiligheidscertificaat. In de volksmond wordt het ook wel een VCA certificaat genoemd. De officiële benaming is: Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Een hele mond vol met veiligheid, maar wat heb je er precies aan?

Op diverse gevaarlijke locaties, zoals bouwterreinen of bij chemische industrie, vragen opdrachtgevers naar dit VCA certificaat. Voor een bedrijfsfotograaf (ik dus) is het een relevant diploma om te bezitten.

Fotograaf met ARBO veiligheidscertificaat

Ik wil graag Bloemendal Arbo-Adviesburo bedanken voor de goede opleiding. Docent Han Waaijerink heeft alles duidelijk uitgelegd. Gecombineerd en met anderhalve dag zelfstudie ben ik geslaagd met een mooie score. Nu betreed ik als fotograaf een gevaarlijk terrein met een totaal andere kijk op veiligheid.

Op een bouwplaats fotograferen lijkt simpel, maar toch goed op te weten wanneer het veilig is. Denk bijvoorbeeld aan een ladder die onvoldoende uitsteekt! Hoe onveilig is het dan om met mijn camera op de rug naar de volgende verdieping te klimmen?

De omgeving van een elektriciteitscentrale kent nog veel meer risico’s omdat er met hoogspanning gewerkt wordt. Zelfs onder begeleiding is het oppassen geblazen. In een moment van onoplettendheid stap je zomaar een verboden ruimte in of over een afzetting. Je wilt er niet aan denken wat de gevolgen kunnen zijn.
Dankzij de opleiding kan ik dergelijke fotografieopdrachten op een veilige en verantwoorde manier uitvoeren!