4 redenen waarom professionele bedrijfsfoto’s een echte must zijn

Veel ondernemers willen zoveel mogelijk zelf doen om de kosten zo laag mogelijk te houden. Wij snappen dat allemaal wel, maar wanneer het gaat om de foto’s  van je bedrijf, medewerkers, diensten of producten kan je dit beter uitbesteden. Je vraagt je vast af waarom? Dat lees je hier.

De eerste indruk is het belangrijkste

Iets wat je als ondernemer absoluut niet wilt is het maken van een slechte eerste indruk.  Foto’s gemaakt door professionele fotograaf  zien er gewoon echt beter uit.  Veel ondernemers vergeten namelijk dat je bedrijf vertegenwoordigt wordt door foto’s. Mensen kijken namelijk het eerste naar de foto’s die jij plaatst op social media of de foto die jij gebruikt in je e-mailhandtekening. Iedereen wilt dat zijn of haar onderneming er zo professioneel mogelijk uit komt te zien. De kwaliteit van de foto’s die je gebruikt bepalen de verwachtingen van je klant.

Goede foto’s leveren geld op

Het klinkt misschien gek, maar het is echt zo. dat je veel tijd wint wanneer je een professionele fotograaf laat komen is zeker, maar je hoeft uiteraard ook geen duur materiaal aan te schaffen. Een goede camera kan namelijk al snel een paar honderd euro kosten. Deze kosten bespaar je dan al. Naast de kosten die je bespaart ziet je onderneming er een stuk professioneler uit wanneer je een professionele fotograaf laat komen. Goed beeldmateriaal brengt je dus meer op dan dat het je kost. Daarbij is het een goede investering. Goede foto’s kunnen namelijk jarenlang gebruikt worden. Helemaal om een goede indruk te maken op potentiële klanten. Mensen gaan je namelijk herkennen aan foto’s en niet aan tekst.

Foto’s kan je overal voor inzetten

Wist jij dat je professionele foto’s overal voor kan gebruiken? Geen stockfoto’s meer in je social media uitingen, maar professionele foto’s ook hier komt het stukje professionaliteit kijken. Stockfoto’s lijken handen maar eigen foto’s zijn veel leuker. Naast social media kan je ze ook nog voor andere marketing doeleinden gebruiken. Ze zijn dus echt multifunctioneel. Wanneer je dit tegen je fotograaf zegt houden ze er rekening mee dat ze gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Een goede investering voor op de lange termijn.

Foto’s helpen je verhaal over te brengen

De juiste foto’s voor jouw onderneming helpen je het verhaal over te brengen. Elk visueel detail helpt namelijk om een verhaal over te brengen. Wanneer jij goede resultaten hebt gehaald voor een klant en je een foto’s gebruikt waarbij je aan het juichen bent komt het verhaal veel beter over. Zoals ik  hierboven ook al aangaf kijken mensen als eerste naar de foto of video. Wanneer deze aantrekkelijk of een bepaalde emotie uitstraalt kijken mensen verder. Wanneer je een stockfoto gebruikt is de kans al veel kleiner dat mensen verder gaan kijken. 

Genoeg redenen dus om niet te gaan besparen op fotografie. Ben jij nou opzoek naar een goede fotograaf die er voor zorgt dat je onderneming er op de beste manier uit komt te zien? Dan ben je bij Hansman Fotografeert aan het juiste adres.