360 graden voor webba

Hoe maak je je website en social media interessant? Voor Webba – Online vooruit is dat dagelijks werk, en daarom is het een partner waar ik graag mee samenwerk. Zoals in dit geval met een project waarin ik het hele pand met 360 graden fotografie in beeld breng.

Interessant beeldmateriaal

Een snelle flitsende website, zoals Webba die als geen ander kan bouwen, kan niet zonder mooi beeldwerk en goede teksten. Techniek, tekst en beeld gaan hand in hand. Het geheel moet prettig leesbaar zijn en goed ogen. Dat resulteert bovendien in een betere vindbaarheid in Google. Beeldmateriaal waar beweging in zit waardeert Google zelfs extra hoog! Denk dan aan video en 360-graden-fotografie.

360 graden fotografie

Je kent ze wel, de foto’s waarin je met je vingers door de ruimte kunt scrollen en zoomen. Ze zijn vooral bekend van Google Street View. Handig als bezoekers je pand willen bekijken, bijvoorbeeld wanneer ze een routebeschrijving opvragen in Maps. Zoals je op deze pagina ziet zijn ze ook prima te integreren in je eigen website. Op verschillende manieren zelfs!

Panoramafotografie

Dit is een variant op de virtuele tour die boven aan de pagina staat. Deze heeft als voordeel dat ie simpel te plaatsen is, omdat alle bestanden en techniek op het platvorm van Roundme staan. Je hoeft geen technische kennis te hebben om de tour te plaatsen. Twee leuke details: de kaart die je rechts op de foto kan openen en de info-hotspot

Google Street View

Last but not least: de meest bekende toepassing! Hoe mooi is het om een bezoeker die je via Google Maps heeft gevonden alvast een bezichtiging van je pand te gunnen. Met dat verschil dat deze foto’s niet door het autootje van Google gemaakt zijn, maar door mij. Als Google Trusted Street View fotograaf kan ik ze snel plaatsen met alle linkjes erin. En gemaakt op het moment dat jouw pand er op en top bijstaat.

Little planet

Little Planet Webba Emmen

Tenslotte: wil je in één stilstaande foto toch jouw bedrijf tot het middelpunt van de wereld maken. Dan kan het ook zo …

Ambachtelijk vakwerk

Het maken van een perfecte 360 graden foto vraagt tijd. Bij mij bestaat een 360-graden foto soms wel uit 40 foto’s die ik vanaf een speciaal statief schiet. In de computer maak ik er één geheel van. Dat werk ik netjes af, zodat het licht aan alle kanten mooi is, de foto’s naadloos aansluiten en alles haarscherp is. Niet te vergelijken met een foto uit een klein apparaatje die je met één klik maakt. Het gaat wel snel en goedkoop, maar het wauw-effect ontbreekt!