360 graden fotografie bij fühler

Het project voor Fühler Loon en Verhuurbedrijf uit Emmen begon met iets heel anders dan 360 graden fotografie. Ik werd namelijk benaderd met de vraag of ik een foto voor het behang kon maken in het nieuwe kantoor in Emmen. ‘Natuurlijk’, zei ik, ‘want dat heb ik al voor verschillende klanten gedaan’. Maar toen duidelijk werd dat het ging om de afmetingen 20 bij 10 meter moest ik toch even slikken!

Muur met fotobehang

Ik ben begonnen met droneopnames, omdat het een machtig en toch rustig beeld geeft. Maar al doende bleek de voorkeur toch uit de gaan naar een andere setting. We zijn toen uitgekomen op een locatie nabij Beilen, met beide benen op de grond. Een spannende plek met water, bos en natuur. Echt prachtig, maar wel een uitdaging om tussen de bomen een foto te maken met een megaresolutie.

Waarom megaresolutie?

Je wilt uiteindelijk dat mensen die de foto van dichtbij bekijken zich verbazen over de geweldige scherpte! Zo’n grote foto, en toch van dichtbij alle details scherp zien, dat is spectaculair! Het is zonde als de kijker afknapt op de blur die een ‘opgerekte’ foto van dichtbij laat zien. Uiteindelijk kwamen er nog een paar verzoekjes langs. Zo wilde Fühler graag een vliegtuig met een sleep om de bezoekers welkom te heten, en een indrukwekkende schotse hooglander koe.


Het 360-graden blok laat het interieur prachtig zien. Het is mogelijk door het gebouw te lopen en de foto’s zelf te bekijken vanuit verschillende perspectieven. Ontdek zelf de kracht van 360-graden fotografie. Wil je er meer over weten?

360 graden fotografie