Bedrijfsfilm en drone

Deze video film van Molen de Bente uit Dalen is gebruikt als voorbeeld voor een omvangrijk plan van de Drentse Molenstichting. We hopen voor meer molens zo’n gave film te mogen maken.

Vertel je verhaal in een film. Wanneer een foto of een serie foto’s onvoldoende is om te vertellen wat jouw bedrijf te bieden heeft komt een bedrijfsfilm om de hoek kijken. En dat geldt nog meer voor een lange tekst die de bezoeker van jouw website niet wil lezen. In een korte maar krachtige film neem je de kijker aan de hand om uit te leggen wat je te bieden hebt.

bedrijfsfilm met voice-over

Soms kan een uitgesproken tekst de beelden ondersteunen. Denk aan een instructiefilm, de filosofie van jouw bedrijf of een historisch verhaal, zoals de film van Molen de Bente uit Dalen hierboven.

Drone video

Wat is het voordeel van een drone? Het geeft een heel ander perspectief aan je bedrijfsfilm. Vanuit de lucht krijg je een hele andere blik op het onderwerp, dan vanaf de grond. Het voegt ook een schitterende dynamiek en beweging toe aan de beelden. Vooral als het onderwerp stil staat is het prachtig om er omheen te vliegen. Denk aan huizen, terreinen en hooggeplaatste voorwerpen, zoals de bijenkasten hieronder.

Voor imkerij Bij De Drenth – Tuinhoning maak ik een serie bedrijfsfilms over het plaatsen van bijenkasten op supermarkten, zoals hier te zien is bij AH Kortwijk in Sleen.

vastgoed video

Voor PASSIES bouwadvies & makelaardij maak ik veel huizenfilms en foto’s. Film doet het goed in de Makelaardij! Met mooie beelden, sfeervolle muziek, en soms een klein interview genereer je meer belangstelling van potentiële kopers. Met film staat een huis hoger op Funda.

Mixed reality

Maak indruk met jouw idee bij stakeholders en financiers. Van de bestaande situatie maak ik een film of een foto, en vervolgens monteert Anne van Zwol jouw plan er in, volledig realistisch! Alles klopt van schaduw tot de achtergrond die meebeweegt in het juiste perspectief.

Anne, de eigenaar van het bedrijf 3D4U, levert overtuigend bewijs dat jouw plan naadloos in de omgeving past. Het kan ook om een interieur gaan, Anne richt je huis in zoals jij het wil.

En ik maak het beeldmateriaal van de bestaande situatie. Dat is een mooie samenwerking, omdat alles moet kloppen. De lens de afstand, de hoogte stemmen we op elkaar af.

ROC-light bevoegdheid voor het besturen van drones

Aan het vliegen met drones zijn regels verbonden. Ik ben in het bezit van een zogenaamd ROC light certificaat dat toestemming geeft tot het maken van commerciële vluchten. Wel zo prettig dat verzekering en aansprakelijkheid geregeld is. Daar waar het echt niet toegestaan is om te vliegen kan ik met de hoogtemast nog altijd mooie beelden maken, maar dan natuurlijk vanaf lagere hoogte.
Ik gebruik overigens niet altijd de drone, want ik film ook vanaf de grond. Meestal vanuit de hand, omdat ik dan om het onderwerp heen kan bewegen. Dat is een kenmerk van mijn werk.

In natuurgebieden is toestemming nodig van de beheerder. Het is bijvoorbeeld niet de bedoeling om dieren te storen, zoals broedende vogels. Voor Stichting Het Drentse Landschap heb ik een serie foto’s en dit filmpje gemaakt voor een nieuwe wandelgids.

meer weten over een bedrijfsfilm?

Bekijk dan ook het volgende artikel over de verschillen tussen fotografie, film en 360-gradenfotografie.