het Drentse landschap virtual tour

Wat te doen als je enorm geïnvesteerd hebt in de renovatie van een prachtig stuk erfgoed, maar je mag geen bezoekers toelaten vanwege de corona maatregelen? Lees meer over de virtual tour die Havezate De Oldengaerde mooi in beeld brengt.

360-graden fotografie en film combineren

Stichting Het Drentse Landschap koos voor een hele originele manier om het prachtige gebouw aan het publiek te tonen, en vangt daarmee twee vliegen in één klap. De keuze viel namelijk op een virtuele rondleiding, ook wel virtual tour genaamd. Dat staat voor een aantal aan elkaar geschakelde 360-graden foto’s. Ontdek hieronder hoe het werkt!

Als bezoeker raak je meteen betrokken bij de foto’s omdat je er zelf in mag zoomen en scrollen. Jij bepaalt dus in welke kamer je langer of korter wilt verblijven, en welke details je van dichtbij wilt zien. De resolutie is fantastisch, je ziet werkelijk alles.

Ten tweede vind je in de rondleiding enkele filmpjes die het verhaal vertellen van de havezate uit Dwingeloo. Dat is één van de extra mogelijkheden van een virtuele rondleiding. Het is ook mogelijk tekstvakken, foto’s of linkjes naar een reserveringssysteem aan een rondleiding toe te voegen.

Probeer ook de knopjes onderin de rondleiding eens uit:
– de 3 puntjes … maken de tumbnails zichtbaar. Dat is nuttig om de zien welke je al gehad hebt.
– en heel scherm is prettig omdat je nog meer details ziet.

De layout van de tour kan aangepast worden. Ik heb een aantal standaard mogelijkheden, en daarnaast maatwerk.

wanneer kies je voor een virtuele rondleiding?

Vooral als je bezoeker gemotiveerd is meer te weten over het onderwerp. Het vraagt namelijk concentratie om zelf de informatie uit de foto’s te halen wanneer te aan elkaar gelinkt zijn. Verwacht je dat de aandacht van de bezoeker vluchtig is, dan kan een kort filmpje of een foto (serie) een betere keuze zijn.

In dit geval verwacht Stichting Het Drentse Landschap dat de bezoekers echt het naadje van de kous willen weten. Een goede keuze, juist nu het gebouw niet niet ingericht is. De houtsoorten, vloeren en structuren zijn optimaal zichtbaar. Veel gedetailleerder dan in een film.

Lees meer op de pagina 360-graden fotografie